• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Veel gestelde vragen

Kan ik StainAway op mijn tapijt gebruiken?

StainAway is ook op tapijt te gebruiken. De behandeling is als volgt:

 1. Maak de vlek nat met koud water
 2. Spray een klein beetje StainAway op de vlek;
 3. Wrijf StainAway in de vlek en laat 2 tot 5 minuten in werken;
 4. Wrijf met een natte doek het sop uit het tapijt en daarmee de vlek.
 5. Zuig met een stofzuiger al het achtergebleven sop uit het tapijt. Indien je dit niet doet kan vuil zich gaan hechten aan het achter gebleven sop. Dit is overigens geen probleem! Mocht dit voorkomen wrijf dan met een natte doek het vuil uit het tapijt.

 

Kan ik StainAway op elke stofgebruiken?

StainAway is op de meeste stoffen te gebruiken met uitzondering van Zijde en andere poreuze oppervlakte zoals bijvoorbeeld marmer. Om zeker te zijn dat StainAway veilig te gebruiken is adviseren wij om altijd eerst een klein beetje Stainway op een onopvallende plek te testen. In sommigge gevallen is de stof niet kleurecht dat verkleuring kan veroorzaken. StainAway is overiens vrij van chloren en bleken en andere chemische stoffen. 


Wat betekend kleurechtheid van de stof?

De wijze waarop de verfmoleculen aan de stof gehecht zijn bepaald de kleurechtheid van de stof. Een stof die minder kleurecht is zal in de zon verkleuren, vaal worden na het wassen of zijn kleur verliezen tijdens het transpireren. Daar waar StainAway bedoeld is om vlekken uit kleding te halen en de werking van StainAway dusdanig goed is kan StainAway effect hebben op de kleur wanneer de stof dus niet kleurecht is en de verfmoleculen onvoldoende zijn verweven in de stof.

Echter het overgrote deel van de stoffabrikanten test hun stof op kleurechtheid en voldoet aan de minimale eisen waarbij een wasmiddel of vlekverijderaar geen effect zal hebben op de kleur.

StainAway is vrij van chloren en bleken!

 

Hoe kan ik de kleurechtheid van de stof testen?

De kleurechtheid van de stof kun je testen door op een onopvallende plek een klein beetje StainAway op de stof aan te brengen. Wanneer er na 5 minuten geen kleurverschil optreed is de kleurechtheid van de stof gegarandeerd.


Hoe kan ik mijn online bestelling betalen?

Je kan bij ons veilig en eenvoudig betalen met IDeal, Visa & Mastercard.


Bevat StainAway schadelijke stoffen?

Nee, StainAway bevat geen schadelijke stoffen. Er is geen bleekmiddel, peroxide of chloor toegevoegd.  Echter adviseren wij wel StainAway buiten bereik van kinderen te bewaren! Voor de professionele gebruiker is het veiligheidsinformatieblad op aanvraag verkrijgbaar.


Werkt StainAway ook op oude vlekken?

Ja StainAway werkt ook op oude vlekken! De behandelmethode is hetzelfde als op verse vlekken echter adviseren wij om het kledingstuk na behandeling altijd direct in de wasmachine te stoppen. 


Wat is de beste behandelmethoden?

Om het beste resultaat te behalen met StainAway dien je de volgende stappen te doorlopen:

 1. Verwijder het ovetollige vuil van de stof
 2. Maak de vlek nat met koud water
 3. Spray StainAway op de vlek
 4. Wrijf StainAway in de vlek en laat 2 minuten inwerken
 5. Spoel na met voldoende koud water. 
 6. Stop het kledingstuk in de wasmachine zoalsje normaal ook doet.

LET OP! Test StainAway altijd eerst op een onopvallende plek op de stof om zo de kleurechtheid van de stof te testen.


Wat zijn de werkzame stoffen van StainAway?

StainAway bestaat voor een groot gedeelte uit water. De overige onderdelen zijn alcohol en een "geheim" mengsel van sop.

 

Hoe wordt mijn bestelling verzonden?

Uw bestelling wordt verzonden via PostNL. In de meeste gevallen wordt de bestelling gevonden per briefpost, dit betekend dat u niet thuis hoeft te blijven voor het ontvangen van het pakketje. Wanneer de bestelling niet per briefpost verstuurd kan worden ontvangt u een Track & Trace code om het pakket te volgen.