• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Grasvlekken verwijderen? Wij hebben de oplossing voor jou

Grasvlekken verwijderen

Even buitenspelen, een beetje voetballen; grasvlekken zijn gemakkelijk gemaakt. Maar het zijn zeker niet de makkelijkste vlekken om te verwijderen. Grasvlekken zijn geen vloeistofvlekken maar trekken diep in je kleding. Wij hebben de oplossing: grasvlekken verwijderen doe je eenvoudig en snel met StainAway.

Hardnekkige grasvlekken verwijderen

 

Grasvlekken verwijderen met StainAway uit kleding of bijvoorbeeld een vloerbekledingis kinderlijk eenvoudig. Grasvlekken verwijderen met StainAway doe je door: de grasvlek nat te maken met koud water, StainAway op de grasvlek te sprayen, wrijf vervolgens StainAway in de grasvlek en spoel na met koud water. Het maakt niet uit of het een verse of een oude grasvlek betreft.

Bestel StainAway

 

Hoe haal je een grasvlek uit je kleding of andere stof?

  1. Maak de grasvlek nat met koud water;
  2. Spray StainAway op de grasvlek en wrijf in met je vinger;
  3. Laat StainAway minimaal 2 minuten inwerken;
  4. Spray StainAway nogmaals op de grasvlek en laat wederom 2 minuten inwerken;
  5. Spoel na met voldoende koud water
  6. Is de grasvlek nog zichtbaar? Herhaal de stappen en stop het kledingstuk in de wasmachine.

Bestel StainAway


Waarom grasvlekken vervelende vlekken zijn

Grasvlekken zijn vaak hardnekkige vlekken, door de organische binding hechten grasvlekken eenvoudig aan de vezels van je kleding. Daarnaast zit er in gras de stof chlorofyl, dat een heel sterke kleurstof bevat. 

Andere manieren om grasvlekken te verwijderen

Naast StainAway zijn er ook andere manieren om een grasvlek uit je kleding te verwijderen. Overigens wanneer je even geen StainAway meer in huis hebt kun je het online bestellen. En door onze snelle levering heb je StainAway binnen 2 werkdagen in huis. En waar je op internet veel leest dat je een grasvlek zo snel mogelijk uit je kleding moet verwijderen maakt dit met StainAway niet uit. Ook na 4 weken kun je de vlek nog prima verwijderen. 

Maar goed terug naar het onderwerp. Hoe zit het met andere manieren om grasvlekken uit kleding te verwijderen. De eerste tip die wij tegen zijn gekomen geeft aan dat je de vlek kan verwijderen met wijnsteenzuur. Na eerst opzoek te zijn gegaan om te achterhalen wat wijnsteenzuur precies is, blijkt het ook dat je na de grasvlek ingesmeerd te hebben met wijnsteenzuur je het shirt moet laten drogen in de zon. 

Een andere tip is om de grasvlek in te smeren met pure alcohol in combinatie met een schepje zuurstofbleekmiddel. Het is effectief alleen zijn er wel twee nadelen:

  1. Zuurstofbleekmiddel kan de kleur aantasten.
  2. Voor het beste resultaat moet je wassen op 60 graden en dat is nadelig voor de portemonnee en het milieu.