• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Vetvlekken verwijderen uit kleding of textiel

Vetvlekken verwijderen

Om vetvlekken te verwijderen uit kleding of textiel hoef je geen schoonmaakexpert te zijn. Het internet staat bomvol met praktische tips om vetvlekken uit kleding te verwijderen. Maar zijn alle tips even goed? En werken ze allemaal wel echt? Of moet je misschien op de ouderwetse manier een vetvlek verwijderen?

Wij vertellen je hoe je het beste vetvlekken kunt verwijderen uit kleding of textiel. Ja, zelfs vetvlekken verwijderen uit je bank behoort tot de mogelijkheden. 

Ingetrokken vetvlekken verwijderen

Een vetvlek trekt snel in je kleding of bank.. Lastig, maar geen grote ramp. Want StainAway Spray en StainAway Vlekkendoekjes zijn KEIhard tegen vlekken. Ze lossen de vetvlek namelijk op in de moleculaire structuur, zodat de vlek niet verbleekt wordt door chloor- of bleek, maar echt daadwerkelijk wordt opgelost. Vergelijk het een beetje met het effect van afwasmiddel op vetvlekken. Het breekt de vetvlek in de structuur af.

Hoe kun je vetvlekken verwijderen

Hieronder staat het stappenplan om vetvlekken te verwijderen uit je kleding of uit je bank.

  1. Maak de vetvlek nat met koud water.
  2. Spray StainAway spray of StainAway vlekkendoekjes op de vetvlek
  3. Wrijf StainAway goed in de vetvlek, zodat het lekker schuimt
  4. Spoel de vlek na met wat koud water

Vetvlekken kunnen lastige vlekken zijn. Daarom kan het soms voorkomen dat je de vetvlek of ingedroogde vetvlek nog een keer moet behandelen volgens de stappen 1 tot en 4. 

Andere tips van internet

Er zijn veel pagina's op internet te vinden die een idee hebben over hoe je vetvlekken kunt verwijderen uit je kleding of bank. Deze websites, zoals WikiHow of Oma weet Raadt hebben de tip om bijvoorbeeld de vetvlek met wasbenzine te behandelen. Wasbenzine schijnt de vetmoleculen op te lossen. Het gebruik van wasbenzine geeft alleen veel stank. Ook is het niet goed voor het milieu en kan het schade aan je kleding toebrengen. Onze tip: niet doen dus.