• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Roestvlekken verwijderen uit kleding, vloerbedekking of tapijt.

Roestvlekken verwijderen uit kleding, tapijt en overig textiel

Roestvlekken verwijderen? Niet iedereen vind het even makkelijk. En dat klopt ook wel: een roestvlek is een lastige vlek om te verwijderen. Zeker roestvlekken verwijderen uit kleding is niet eenvoudig.

Roestvlekken kunnen op verschillende manieren onstaan. Vaak is het een combinatie van natte weersomstandigheden en een roestig oppervlakte, zoals metaal. Doordat je met je kleding langs de roestvlek gaat, krijg je roestaanslag op je kleding wat vervolgens lastig te verwijderen is. 

StainAway heeft de oplossing. Simpelweg wat StainAway op je roestvlekken sprayen of met een vlekkendoekje over de roestvlek gaan en de vlek verdwijnt. Hoe we dat doen? Dat vertellen we je op deze pagina. Lees dus vooral verder.

Zo verwijder je roestvlekken

Met StainAway kun je eenvoudig roestvlekken verwijderen uit kleding, tapijt en overige textiel. Maak de Roestvlek nat met een klein beetje koud water, spray StainAway op de roestvlek, wrijf StainAway in de roestvlek en spel na met voldoende koud water en was het kledingstuk zoals gebruikelijk. Wanneer het een roestvlek in een andere stof dan kleding betreft zorg dan dat je het restant van het sop goed uit de stof haalt met koud water en ga als laatst met een stofzuiger over de natte plek om het sop uit de stof te zuigen. 

Roestvlekken verwijderen

  1. Maak de roestvlek nat met koud water;
  2. Spray StainAway op de roestvlek en wrijf in met je vinger;
  3. Laat StainAway ongeveer 2 minuten inwerken;
  4. Spoel na met voldoende koud water. Het is eventueel ook mogelijk om het sop met een natte theedoek uit de stof te verwijderen;
  5. Is de vlek nog zichtbaar? Herhaal de stappen en stop het kledingstuk in de wasmachine.

Roestvlekken verwijderen lastig?

Roestvlekken zijn lastig te verwijderen er zijn veel huis tuin en keuken middeltjes die je hier voor kunt gebruiken maar, deze zijn niet altijd even effectief. Zo schrijft Oma weet raad dat de beste methoden om een roestvlek te verwijderen is door er direct na dat de vlek ontstaat cola op te doen, of de vlek te behandelen met citroensap en zout. Gelukkig kan het veel minder experimenteel door de roestvlek gewoon met StainAway te behandelen. Een tip hierbij is wanneer de roestvlek in een kledingstuk zit het kledingstuk in de wasmachine te wassen. Doe je dit neit zorg dan dat je voldoende koud water gebruikt om het sop uit de stof te spoelen. Wanneer de roestvlek in een stoffen meubel of tapijt zit, zorg er dan voor dat je het restant van het sop met een stofzuiger uit de stof zuigt. 

Bestel StainAway

StainAway vlekverwijderaar is vrij van bleekmiddelen, chloor en overige chemicaliën. Echter adviseren wij altijd om de kleurechtheid van de stof te testen door StainAway op een onopvallende plek aan te brengen. Treed er na 5 tot 10 minuten geen kleur verschil op dan is de stof kleurecht en kan StainAway zonder problemen gebruikt worden. 

StainAway niet gebruiken op: zijde, hout, marmer, graniet, edelmetalen en andere poreuze oppervlakten