• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Vetvlekken verwijderen uit kleding, tapijt en overige stoffen

Vetvlekken verwijderen met StainAway vlekverwijderaar is geen probleem. Je kunt met StainAway vlekverwijderaar vetvlekken verwijderen uit je kleding, tapijt, suède schoenen of andere stof. Hoe je een vetvlek verwijderd? Maak de vetvlek een klein beetje nat met koud water, spray StainAway op de vetvlek, wrijf StainAway vlekverwijderaar in de vetvlek en spoel na met koud water. Het maakt niet uit of het een verse of oude vetvlek betreft.

Vetvlekken verwijderen? Zo doe je dat.

  1. Maak de vetvlek nat met koud water;
  2. Spray StainAway op de vetvlek en wrijf in met je vinger;
  3. Laat StainAway ongeveer 2 minuten inwerken;
  4. Spoel na met voldoende koud water. Het is eventueel ook mogelijk om het sop met een natte thee doek uit de stof te verwijderen;
  5. Is de vlek nog zichtbaar? Herhaal de stappen en stop het kledingstuk in de wasmachine.

Betreft het een andere stof die niet in de wasmachine kan? Ga dan met een natte doek (koud water) over de vlek en stofzuig het overtollige water en sop vervolgens uit de stof.

Bestel StainAway

Andere manieren om vetvlekken te verwijderen

Wanneer je op internet zoekt hoe je vetvlekken uit kleding of stoffen kan halen kom je nogal wat tips tegen. Oma weet raadt heeft een bonte verzameling aan manieren verzameld om vetvlekken te verwijderen. Zo kom je vaak tegen dat de beste manier is om een vetvlek te verwijderen is door er wasbenzine op te deppen om vervolgens het shirt te wassen. De vetvlekken verdwijnen dan inderdaad, maar het nadeel is dat er regelmatig een andere vlek achterblijft. 

Ook een kleine bijkomstigheid is dat je in dit geval weer een extra fles in de kast moet hebben. Gebruik je StainAway vlekverwijderaar dan haal je niet alleen vetvlekken uit kleding, maar haal je ook heel veel andere vlekken uit je kleding, tapijt en vrijwel elke andere stof!

Vetvlekken verwijderen met krijt

Sommige tips om vetvlekken te verwijderen geven aan dat je een vetvlek kunt verwijderen met krijt. Alleen geeft dit een ongewenst effect: misschien is je vetvlek wel verdwenen, maar je hebt opeens een krijtvlek erbij. Niet zo handig volgens ons. 

Vetvlekken zijn lastige vlekken om te verwijderen. De beste manier is toch echt het gebruiken van een StainAway vlekkendoekje of StainAway spray. Deze verwijderen de vetvlekken echt en ook direct. Bestel daarom StainAway eenvoudig in de webshop.

Vetvlekken verwijderen met WD40

Wij hadden er nog nooit van gehoord, maar je kunt vetvlekken blijkbaar ook verwijderen met WD40. Je kent WD40 misschien wel: het is een middel waarmee je bijvoorbeeld ook je RVS in de keuken heel mooi kunt laten glimmen. 

Verwijderen van vetvlekken met WD40 is nieuw voor ons. Je hebt alleen wel een nadeel. WD40 heeft een hele bepalende geur. Als je dus vetvlekken gaat verwijderen met WD40, dan ruikt je kleding of tapijt niet meer zo fris. Een ander nadeel is dat je wel WD40 in huis moet hebben. 

Om speciaal WD40 te gaan kopen om vetvlekken te verwijderen lijkt ons niet zo handig. Koop dan liever een flesje StainAway. Want StainAway verwijdert vetvlekken, maar ook aardbeienvlekken, rode wijn vlekken, frambozenvlekken, bessenvlekken en nog veel meer vlekken uit je kleding, matras, bank of tapijt en vloerbedekking.