• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Ketchupvlek verwijderen uit kleding, bank, tapijt of textiel

Ketchupvlekken verwijderen

Tomatenketchup is heerlijk. En prachtig rood. Maar de lekkere smaak en het prachtige rode vergaat snel wanneer je zo'n vervelende ketchupvlek in je trui, broek, bank of tapijt krijgt. Paniek! Hoe krijg je die ketchupvlek nou uit je kleding?

Geen stress. StainAway helpt jou met het verwijderen van ketchupvlekken. Die lelijke ketchupvlek in je kleding krijg je er zonder hoofdpijn nu makkelijk uit. Lees hieronder onze tips voor het verwijderen van ketchupvlekken.

Hoe haal je een ketchupvlek weg?

Start altijd met het weghalen van de overtollige ketchup bij de vlek. Dat is belangrijk, want ketchup is een vloeistof en hoe langer je de vloeistof laat zitten, hoe meer de vlek in je kleding, bank of tapijt trekt. Overtollig ketchup kun je het beste weghalen met een stukje keukenpapier, dan absorbeer je ook direct het vloeistof van de ketchup uit de vlek.

Nadat je de ketchupvlek met een keukenpapiertje hebt weggehaald, is het zaak dat je de lelijke rode vlek verwijderd. Dit doe je natuurlijk met StainAway. Je kunt kiezen voor StainAway spray of StainAway vlekkendoekjes. Beiden werken evengoed op een ketchupvlek in je kleding of bank. Of natuurlijk op een ketchupvlek in je vloerbedekkingof vloerbedekking.

Stappenplan om een ketchupvlek te verwijderen

  1. Verwijder het overtollige ketchup van je kleding, bank of vloerbedekking of tapijt
  2. Maak de ketchupvlek goed nat met koud water. Zorg dat het water lekker in de ketchupvlekken trekt
  3. Spray wat StainAway vlekkenverwijderaar op de ketchupvlek. Maak je gebruik van de StainAway vlekkendoekjes? Wrijf dan goed met het vlekkendoekje over de ketchupvlek.
  4. Je ziet de ketchupvlek verdwijnen. 
  5. Haal het overtollige StainAway weg met wat koud water en bijvoorbeeld een theedoek

Zie je na de behandeling nog wat verkleuring? Herhaal dan stap 1 tot en met 5 om de laatste restjes van de ketchupvlek te verwijderen.

Meer tips om ketchupvlekken te verwijderen

Het internet staat natuurlijk vol met verschillende trucs om ketchupvlekken te verwijderen. Om een ketchupvlek uit kleding te verwijderen, is wassen natuurlijk een optie. Maar soms heb je een situatie dat je een ketchupvlek krijgt op een plek waar je geen wasmachine bij je hebt, en waar je ook geen andere kleding bij je hebt. 

Het makkelijkste is StainAway. Maar wat nou als je op dat moment geen StainAway bij je hebt? Wij proberen je te helpen met wat andere praktische tips voor ketchupvlekken.

Witte azijn en wasmiddel op ketchupvlekken

Een tip die we gevonden hebben op Libelle is de vlek natmaken met koud water en vervolgens wasmiddel op de ketchupvlek smeren. De spoelt daarna de vlek uit met koud water. Lukt dat niet, dan kun je het volgens Libelle nog proberen met witte azijn. Leuke tips, maar is dit niet hetzelfde als je kleding wassen in de wasmachine? En witte azijn heeft misschien niet iedereen in huis. Daarnaast ruikt azijn ook erg sterk, waardoor je kleding behoorlijk ruikt na een grondige reiniging met azijn.

Oma weet raadt: tandpasta en citroensap voor ketchupvlekken

Oma weet Raadt vermeld dat je ketchupvlekken ook met tandpasta en citroensap kunt verwijderen. Wij vragen ons af of tandpasta niet direct allemaal nieuwe vlekken maakt, namelijk tandpastavlekken. Die moet je er natuurlijk ook weer uithalen. Daarnaast leent niet alle kleding zich ervoor om met tandpasta te laten behandelen. Sommige delicate kleding kan juist beschadigen door tandpasta. 

Ook het gebruik van citroensap is wat ons betreft een bijzondere oplossing. Het zal misschien werken, maar citroensap heeft niet iedereen in huis. Daarnaast ruikt citroensap ook weer behoorlijk. Je zult altijd ruiken wanneer je citroensap op je kleding, bank of vloerbedekking hebt gebruikt.

Ons advies is dan ook om StainAway te gebruiken op ketchupvlekken. StainAway ruikt niet, verwijdert perfect ketchupvlekken en is ook handig op andere vlekken. Zo kun je onder andere de volgende vlekken verwijderen met StainAway:

Wil je StainAway bestellen voor thuis en onderweg? Bekijk onze aanbiedingen voor StainAway dan hier!