• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Rode wijn vlek verwijderen uit kleding, tapijt en andere stoffen

Hoe kun je rode wijn vlekken verwijderen?

Heb je een rode wijnvlek in je kleding? Of wil je een rode wijn vlek verwijderen uit je bank of tapijt? StainAway is dé oplossing.

Rode wijn vlekken zijn voor StainAway perfecte vlekken. Dat klinkt wat raar, maar het is echt waar.  Zodra StainAway in aanraking komt met de rode wijn vlek zie de vlek direct al verdwijnen. Je kunt met StainAway rode wijn vlekken verwijderen uit kleding, vloerbedekking en andere stoffen.

Zo kun je rode wijn vlekken verwijderen

Met StainAway verwijder je heel simpel een rode wijn vlek uit tapijt, een bank, gordijnen of je kleding:

  • Maak de rode wijn vlek een nat met koud water. Je moet zorgen dat de rode wijn vlek goed nat is.
  • Spray de vlekkenverwijderaar StainAway op de rode wijn vlek en wrijf je dit in de rode wijn vlek
  • Wanneer je gebruik maakt van een StainAway vlekkendoekje wrijf je na het nat maken van de vlek met het vlekkendoekje over de vlek
  • In beide gevallen spoel je na met koud water

Het maakt niet uit of het een verse of een oude rode wijn vlek betreft, met StainAway zijn de vlekken zo weg.

Bestel StainAway 

 

Hoe verwijder je rode wijn vlekken uit je kleding?

  1. Maak de rode wijn vlek nat met koud water;
  2. Spray StainAway op de rode wijnvlek en wrijf het in met je vinger;
  3. Laat StainAway ongeveer 2 minuten inwerken;
  4. Spoel na met voldoende koud water en/of was het kleding stuk zoals gebruikelijk.

Is de vlek nog zichtbaar? Herhaal de stappen om de rode wijn vlek helemaal uit de stof te verwijderen en was het kledingstuk zoals gebruikelijk.

Bij stoffen anders dan kleding bijvoorbeeld: tapijt, een stoffen stoel of een bank, dien je het restant van het sop uit de stof te stofzuigen.

Andere manieren om rode wijn vlekken te verwijderen

Er zijn talloze manieren om rode wijn vlekken uit kleding, tapijt en andere stoffen te verwijderen, echter zijn deze oplossingen in vrijwel alle gevallen een stuk minder effectief dan wanneer je StainAway gebruikt.

Een van de bekendste tips om een rode wijn vlekken uit kleding of tapijt te verwijderen is om de rode wijn vlek direct na het morsen te besprenkelen met witte wijn en zout. Wat ons betreft is dit zonde van de witte wijn en zorgt de zout voor troep. En dan sta je op dat feestje zonder shirt of broek aan... 

Rode wijn vlekken verwijderen met jenever of gezichtscrème?

Naast witte wijn zijn er nog meer tips, die minder troep geven. Volgens Oma weet raadt verwijder je rode wijn vlekken bijvoorbeeld door jenever op de vlek gooien. Wij hebben het getest en het werkt zeker, maar wel een beetje zonde van de jenever en de geur blijft enorm hangen. 

De website NSMBL tipt om de rode wijn vlekken te verwijderen uit kleding en tapijt door Kamille Cleansing Butter van The Body Shop op de wijnvlek te smeren. Deze durven wij niet te testen, maar als het werkt is het natuurlijk fantastisch! Het lijkt ons een prijzige oplossing en zal de dure crème geen vetvlekken achterlaten op je kleding of tapijt? Vetvlekken verwijder je overigens ook eenvoudig met StainAway!

Kortom er zijn nogal wat manieren om rode wijn vlekken uit kleding, tapijt en andere stoffen te verwijderen, alleen wij zijn van mening dat StainAway de beste oplossing is.