• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Tomatensausvlek verwijderen

Tomatensaus vlek

Heb je een lekker bordje macaroni gemaakt, knoei je opeens met je eten en ja hoor: Een tomatensaus vlek. Hoe krijg je die tomatensaus vlek er nu makkelijk uit? Geen paniek. Wij geven je op deze pagina tips om snel en eenvoudig tomatensaus vlekken te verwijderen.

Tomatensaus vlek verwijderen uit kleding

Vlekken van tomatensaus loop je vaak op in je kleding. Logisch, want je maakt de vlek vaak tijdens het eten. Maar ook je kindje of baby kan natuurlijk goede tomatensaus vlekken maken. Dat mooie witte rompertje of truitje van je kleintje zit al snel onder de tomatensaus vlekken. Tijd voor een goede oplossing dus.

Om een tomatensaus vlek snel en eenvoudig te verwijderen uit je kleding, heb je om te beginnen een flesje StainAway nodig of de StainAway vlekkendoekjes. Je bestelt de StainAway spray of StainAway vlekkendoekjes hier.

Ga als volgt te werk om tomatensaus vlekken te verwijderen:

  1. Maak je tomatensausvlek nat met koud water
  2. Spray wat StainAway op de tomatensausvlek en wrijf het goed in met je vinger
  3. Gebruik je de StainAway vlekkendoekjes? Haal het vlekkendoekje uit de verpakking en wrijf goed met het vlekkendoekje over de tomatensaus vlek
  4. Een tomatensaus vlek kan een hardnekkige vlek zijn. Je kunt overwegen stap 1 en 2 te herhalen als je niet direct resultaat ziet
  5. Spoel de tomatensaus vlek na met wat koud water.

Tomatensaus vlek verwijderen uit tapijt 

Ook in je vloerbedekking of op je tapijt kan een tomatensaus vlek voorkomen. Vervelend natuurlijk, maar geen zorgen. Ook voor je tapijt of vloerbedekking is StainAway een goede oplossing voor al jouw vlekken.

Je kunt de stappen voor het verwijderen van een tomatensaus vlek uit je kleding herhalen om een tomatensaus vlek uit je tapijt te verwijderen.

Hardnekkige vlekken van tomatensaus

Gaat de vlek er niet direct uit? Soms is een tomatensausvlek erg hardnekkig, bijvoorbeeld omdat deze al een beetje opgedroogd is. De beste manier is om de tomatensausvlek nogmaals nat te maken, voordat je de StainAway vlekverwijderaar er nogmaals een beetje op sprayt.

Zijn er andere oplossingen voor tomatensaus vlekken?

Tomatensaus vlekken verwijderen kan een hardnekkige klus zijn. Er zijn veel oplossingen te vinden op internet om deze lastige tomatensaus vlekken te verwijderen. Zo heeft Oma weet Raadt verschillende oplossingen, zoals het bedruppelen van de tomatensaus vlek met citroensap. Leuk bedacht, maar citroensap ruikt behoorlijk. Ook werkt het niet zo snel en effectief als StainAway. 

Andere oplossingen zijn traditionele schoonmaakmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan Vanish, die ook op tomatensausvlekken werkt. Alleen het nadeel van een traditioneel schoonmaakmiddel is dat je je kledingstuk moet wassen. En een tapijt of vloerbedekking met een tomatensaus vlek wassen is een lastige klus. Het voordeel van StainAway is dat je je kledingstuk met een tomatensaus vlek of je tapijt met tomatensaus vlekken niet hoeft te wassen. Je hoeft alleen maar wat StainAway op de vlek te sprayen.